De werkgroep bestaat momenteel uit 16 leden. De werkgroep Archeologie heeft tot doel om onderzoek te doen naar de archeologische artefacten uit het verleden.

De werkgroep verricht daarvoor een algemeen oriënterend onderzoek op locaties die van betekenis zouden kunnen zijn als woonplaatsen in de historie.

Diverse programma´s zijn al aan de order gekomen : het tracé van de oostelijke rondweg, het Hulshorster Zand, diverse lezingen over aardewerk en stenen, het wegwijs maken met de Algemene Hoogtekaart van Nederland en oude bewoningsplaatsen in Hoophuizen.

Eind 2017 is de werkgroep de grafheuvels in de Gemeente Nunspeet gaan onderhouden. Deze heuvels moeten worden ontdaan van bramenstruiken en jonge beplanting, het einddoel is dat de heuvels in de toekomst alleen zijn begroeid door gras en bosbessenstruiken.

Omdat het een tijdrovend en langdurend project is heeft de werkgroep n.a.v. een krantenartikel diverse nieuwe leden/vrijwilligers gekregen. Mocht u na het lezen van dit artikel interesse hebben om ook lid te worden van de deze werkgroep, aarzel dan niet om contact op te nemen met Eric Velner.

 

Comments are closed.