De Algemene Ledenvergadering die voor 24 maart gepland staat is in verband met de CORONA problematiek vervallen.

 

Lees verder

De vergadering van de werkgroep Folklore die voor vanavond 16 maart gepland staat is in verband met de CORONA problematiek vervallen.

Lees verder

Eibertjesdag 2020

On 11 maart 2020 By

Voor Eibertjesdag 2020, dit jaar op vrijdag 22 mei (altijd de vrijdag na Hemelvaartsdag) hebben zich al verscheidene groepen en dansgroepen aangemeld.

Zoals gebruikelijk beginnen we ’s morgens om 10 uur bij kerkelijk centrum de Wheme, Ds. de Bouterlaan 5,  met een optocht van alle deelnemende klederdracht- en dansgroepen door het centrum van Nunspeet. De […]

Lees verder

In Nunspeet stond enige tijd een klooster. Het was geen oud klooster maar een relatief jonge vestiging van de Franciscanen Minderbroeders Conventuelen.

Van ouds her waren de Nunspeetse katholieken voor hun zielzorg en kerkbezoek op Harderwijk aangewezen. De pastoor van Harderwijk H.W. Olthof, die van1919 tot 1927 dit ambt vervulde, had zijn handen vol. Diverse […]

Lees verder

Op woensdag 10 augustus 1966 trouwden Dick Hazeleger en Berta Zeevat in de dorpskerk van Elspeet. De dienst werd geleid door ds. D. van der Ent Braat uit Monster want ds. A. J. Timmer was met vakantie.

Dick en Berta woonden de laatste drie jaar in Delft en dat is niet ver van Monster. Zoals […]

Lees verder