In juni 2008 werd het eerste contact gelegd met Staatsbosbeheer (SBB) in de persoon van boswachter Joris Blankena, om te komen tot een eerste gesprek over het herstel van de piramides en zijn waterwerken die gelegen waren op de Noorderheide te Vierhouten.

Naar aanleiding van dat gesprek werd een bestuur van de werkgroep opgericht bestaande uit Jaap van Eijck (Vz), Wilco van den Top en Eric de Graaf (vertegenwoordigers uit Vierhouten). Er kwam een briefwisseling op gang met uiteindelijk op 17 februari 2009 de toestemming van de Regiodirecteur Oost te Deventer. Vanaf die datum zijn we aan de slag gegaan en kregen van SBB drie ontheffingen voor het berijden met auto van en naar ons werk.

Vele vrijwilligers hebben geholpen bij het verwezenlijken van ons doel.

In 2011 en in 2017 werden door het Boordetachement van 101 geniebataljon twee nieuwe bronnen geboord, daar in werden tevens nieuwe pompen geplaatst.

Vanaf voorjaar 2018 houdt de werkgroep zich vooral bezig met het onderhouden van zowel de piramides als de waterwerken. Dit houdt in: kleine betonreparaties, het oppompen van water om de vijvers te vullen, het begeleiden van excursies, het schonen van de heide van den en berk in de naaste omgeving van dit mooie project.

Hieronder een foto galerij van de vrijwilligers van de werkgroep Noorderheide.

 

Comments are closed.