Enkele leden van de vereniging zijn als vrijwilliger bijzonder actief op het Streekarchivariaat Noordwest Veluwe locatie Nunspeet. Dit streekarchivariaat bevindt zich in het gemeentehuis van de gemeente Nunspeet. Deze leden willen u begeleiden bij uw eerst bezoeken aan het archief vwb: genealogie en/of andere onderzoeken.

Verder houden deze leden zich bezig met het digitaliseren van gegevens uit de Burgelijkestand, en die van het notariële archief.

Vrijwilligers zijn van harte welkom. U kunt zich melden bij Wim Bonestroo: wenwbon@kpnmail.nl

In het archief van het Streekarchivariaat bevinden zich ook de 16 mm films van de personeelsvereniging van de voormalige verffabriek “de Veluvine”; de bevrijdingsfilm van Nunspeet in april 1945 en de ruim 10.000 foto’s en ansichtkaarten van de vereniging. Deze foto’s en ansichtkaarten worden op dit moment beschreven, gescand en op het internet gezet; daarna worden ze veilig in de kluis opgeborgen. Ook de 1500 dia’s van de heer te Flierhaar worden gescand en beschreven en daarna op het internet gezet. Ook voor dit project zoeken we nog vrijwilligers.

Kijkt u eens op de website van het Streekarchivariaat: www.streekarchivariaat.nl

In 2011 werd door het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe een jubileumboekwerk uitgegeven. Het Streekarchivariaat bestond toen 25 jaar. Het werd een ontdekkingsreis in vogelvlucht en het geeft een mooi beeld van de interessante geschiedenis op de Noordwest-Veluwe.

archief

 

Comments are closed.