Op woensdag 10 augustus 1966 trouwden Dick Hazeleger en Berta Zeevat in de dorpskerk van Elspeet. De dienst werd geleid door ds. D. van der Ent Braat uit Monster want ds. A. J. Timmer was met vakantie.

Dick en Berta woonden de laatste drie jaar in Delft en dat is niet ver van Monster. Zoals gewoonlijk was er veel belangstelling voor het bruidspaar bij het verlaten van de kerk. 

Op de bijgevoegde foto zien we het bruidspaar met de wederzijdse ouders. Maas Hazeleger was een bekende veehandelaar in Elspeet en “Gart” Zeevat was jarenlang ouderling in de Hervormde Kerk.

Toen een jaar later hun eerste kind Erna gedoopt zou worden in de Jacobikerk in Utrecht,  want daar woonden zij toen, trok Berta nog eenmaal haar trouwjurk aan om er vervolgens de schaar in te zetten en er een doopjurk van te maken. In die doopjurk zijn hun drie kinderen gedoopt en veel later ook nog drie kleinkinderen. Dat gebeurde twee keer in de Jacobikerk, één keer in de dorpskerk van Maartensdijk en drie keer in de Westerkerk in Ermelo.

Die doopjurk hangt al drie seizoenen in het Historisch Museum in Elspeet bij het thema Kerken in Elspeet. De bruidsjapon is destijds gekocht bij Covers in Utrecht; die winkel bestaat nog. De jurk is gemaakt van satijnstof. Genoemd museum is vanaf begin april weer te bezoeken. www.mijngelderland/elspeetmuseum

Foto: eigen beheer Dick Hazeleger

 

Comments are closed.