Jarenlang is de Werkgroep Noorderheide van de Heemkundige Vereniging Nuwenspete aan het werk geweest met het restaureren van de piramides en waterwerken van D.G. van Beuningen op de Noorderheide, tussen Elspeet en Vierhouten.

Op 1 mei 2019 onthaalde de vrijwilligers van de Werkgroep Noorderheide sponsoren, vertegenwoordigers van Staatsbeheer en supporters van het project op stromend […]

Lees verder

Zijn alle feiten over de geschiedenis van Het Verscholen Dorp in de Soerelse bossen bekend?

Op dinsdag 23 april om 20.00 uur organiseert de Heemkundige Verenging Nuwenspete er een lezing over.

Dick Baas, amateurhistoricus en voorzitter van de Stichting Het Verscholen Dorp zal het verhaal en de feiten rond het onderduikerskamp op een rij zetten.

[…]

Lees verder

De algemene ledenvergadering 2019 van Nuwenspete zal plaatsvinden op donderdag 28 maart 2019 in Veluvine.

Het programma zal wat afwijken van wat wij meestal aanhouden.

Voor de pauze zal een huishoudelijke bijeenkomst plaatsvinden waarin de secretaris en de penningmeester verslag zullen doen van alle activiteiten in het jaar 2018. Na de pauze zal een […]

Lees verder

Op donderdag 29 november j.l. werd door Nuwenspete samen met de dorpskerken van Nunspeet en Elspeet een avond gehouden over de geschiedenis van de Sint Paulusabdij uit Utrecht en het bezit van deze abdij op de Noord Veluwe in het bijzonder in Ermelo, Nunspeet en Elspeet.

Dr. Lotty Broer uit Utrecht hield deze lezing en […]

Lees verder

Onder perfecte weersomstandigheden heeft op 11 mei (altijd de vrijdag na Hemelvaartsdag) Eibertjesdag plaatsgevonden.

Burgemeester Breunis v.d. Weerd opende rond 10.30u de 26e Eibertjesdag. Hieraan voorafgaand had de stoet al een rondje door het centrum van Nunspeet gelopen.

Ruim 300 in klederdracht gestoken gasten, die van heinde en verre kwamen, bevolkten het centrum van Nunspeet. […]

Lees verder